Coachmethodieken

Er zijn veel verschillende coachmethodieken die een coach kan gebruiken. Van Transactionele Analyse (TA) tot RET of ACT. Maar wat houden alle methodieken eigenlijk in, hoe werken ze en wat leveren ze op? Door je goed in te lezen in de verschillende coachmethodieken, kun je bepalen of een specifieke methodiek wel of juist niet bij je past. Op Coachfinder vind je coaches die verschillende soorten coachmethodieken toepassen. Klik door naar de coachmethodiek dat jou aanspreekt of maak gebruik van ons slimme matchingssysteem om de coach te vinden die bij je past.

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

Met NLP krijg je inzicht in je belemmerende gedachten en overtuigingen, en leer je om wat je waarneemt anders te labelen. Daardoor leer je je anders gedragen en te communiceren.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Als tegenslagen of negatieve gedachten je afhouden van wat je werkelijk zou willen in je leven, dan kan ACT je helpen om anders met deze hindernissen om te gaan.

Rationeel Emotieve Therapie (RET)

Bepaalde gebeurtenissen kunnen ons flink raken. Met RET leer je dat niet de gebeurtenissen emoties oproepen, maar de betekenis die je eraan geeft.

Voice dialogue

Wil je minder twijfelen, je eigen weg kiezen en minder rekening houden met wat anderen vinden? Een coach die werkt met Voice Dialogue laat je ontdekken welke ‘ikken’ je daarbij in de weg staan.

Familieopstelling

Met een familieopstelling kun je meer inzicht krijgen in vastgeroeste overtuigingen, hardnekkige gedragingen en vaste patronen waarvan je in je dagelijks leven last hebt.

Kernkwadranten

Het gedragsmodel Kernkwadranten laat zien dat het kennen van onze allergieën kan leiden tot een meer plezierige en effectieve samenwerking.

Kernkwaliteiten

Iedereen heeft een unieke set kernkwaliteiten: sterke, aangeboren karaktereigenschappen. Als je weet welke kernkwaliteiten jij hebt, kun je beter bepalen welke opleiding en baan goed bij je passen.

HeartMath

HeartMath leert je om via je ademhaling meer ontspanning te ervaren en daardoor kun je uiteindelijk je mentale, emotionele en fysieke gezondheid verbeteren.

Emotionally Focused Therapy (EFT)

EFT is een vorm van therapie die de relatie verbetert met je geliefde, binnen het gezin, en met jouzelf.

Transactionele Analyse (TA)

Zonder dat je er bewust van bent, heb je bepaalde overtuigingen die kunnen je belemmeren in je ontwikkeling en je omgang met anderen. Met TA spoor je deze op en ruim je ze uit de weg.

Ikigai model

Wat is voor jou de reden dat je elke ochtend je bed uit komt? Om antwoord op deze vraag te vinden, kun je je richten op het Ikigai model. Een methodiek die in Japan al jarenlang populair is.