Vitaliteitscoach: om je mentaal en fysiek gezond te voelen

 
Vitaliteitscoach: om je mentaal en fysiek gezond te voelen
18 januari 2024 -  5 minuten leestijd
Met een vitaliteitscoach werk je samen aan je geestelijke en lichamelijke welzijn. Of je nou stok achter de deur nodig hebt, of nog niet zo goed weet wát je precies nodig hebt, de vitaliteitscoaches van Coachfinder zorgen voor een plan dat bij jou past.

Inhoud

Wat is vitaliteitscoaching?

Vitaliteitscoaching gaat over alle dingen waardoor je vitaal in het leven staat. Bijvoorbeeld goede voeding, genoeg beweging en rust. Maar ook zinvol leven, belangrijke relaties en positief denken.

Met welke problemen kan een vitaliteitscoach je helpen?

Een vitaliteitscoach helpt je in allerlei situaties. Bijvoorbeeld:

  • Afvallen: Afvallen lukt niet, ondanks dat je veel beweegt en vaak op dieet gaat
  • Lichamelijke of mentale klachten: Je hebt vage klachten en weet niet waardoor het komt
  • Slapeloosheid: Je slaapt niet lekker, Je ligt ’s nachts te piekeren, het lukt je niet om goed te ontspanenn
  • Lusteloosheid: Je hebt last van lusteloosheid of een opgejaagd gevoel
  • Neerslachtigheid: Je vraagt je ’s ochtends af: hoe kom ik deze dag door?
  • Zingeving: Je hebt het gevoel: ‘Is dit het nou?’
  • Welzijn: Je zit niet lekker in je vel

Vind jouw ideale vitaliteitscoachBekijk alle vitaliteitscoaches

Hoe werkt vitaliteitscoaching bij Coachfinder?

Met een vitaliteitscoach kijk je wat er achter je probleem zit. Dat zit hem niet alleen in gezond leven, maar ook of je de dingen doet waarvan je blij wordt. En of je daar zingeving uit kunt halen. Je kunt nog zo gezond leven, maar als je elke dag naar een baan gaat waarop je leegloopt, dan is dat ook niet gezond voor je. Samen met je coach neem je het hele plaatje onder de loep. En leer je hoe je je vanuit daar vitaler kunt voelen.

Je werkt aan een gezonde leefstijl waarbij jij je goed voelt, en die je kunt volhouden. Maar ook aan een gezond emotioneel en mentaal welzijn. Je gedachten, overtuigingen, zorgen en levensmissie komen aan bod. Hoe ga je om met emoties? Hoe communiceer je met anderen? Sta je in verbinding met de mensen om je heen?

Een coach begeleidt je ook om zelf alle verantwoordelijkheid te nemen voor je kwaliteit van leven en levensgeluk. En om voor jezelf doelen te stellen waarvoor je warm loopt. Zodat je prioriteiten kunt stellen en je doelen ook daadwerkelijk bereikt.

Vind een vitaliteitscoach die bij je past

Er zijn veel coaches in Nederland die zich bezighouden met vitaliteit. Daardoor kan het best lastig zijn om een vitaliteitscoach te vinden die jou de juiste begeleiding kan bieden. Hoe vind je er een die past bij wat jij wilt en nodig hebt? En met wie je ook nog een goede klik hebt? Het helpt om vooraf na te denken over wat je wilt.

Tip 1: kies een betrouwbare coach met een opleiding vitaliteitscoach

Het beroep coach is niet beschermd. Iedereen mag zich zo noemen. Om een betrouwbare vitaliteitscoach te vinden, is het goed om eerst te kijken of iemand een geaccrediteerd keurmerk heeft. Je weet dan dat zij/hij qua opleiding, bijscholing en ervaring voldoet aan de eisen van een beroepsvereniging zoals BLCN, NOBCO, Noloc of ICF.

Goed nieuws: alle coaches bij coachfinder hebben een geaccrediteerde, kwalitatieve opleiding gevolgd en/of zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare coach vindt.

Tip 2: kies een vitaliteitscoach met wie je een klik hebt

Met een vitaliteitscoach ga je in op alles wat er speelt in je leven. Ook op dingen die je misschien minder makkelijk deelt. Het is dus belangrijk dat je iemand vindt waar het goed mee klikt. Zodat je je vrij voelt om te praten over de dingen die op dat moment niet lekker gaan. Wees dus kritisch als je een coach uitzoekt. En vertrouw op je gevoel.

Alle coaches bij Coachfinder bieden een gratis kennismakingsgesprek aan, en dat kan vaak ook online of telefonisch. Zo ontdek je op een laagdrempelige manier of een coach bij je past.

Tip 3: Kies een gespecialiseerde coach

Er zijn veel coaches die zich richten op leefstijl en gezondheid. Een vitaliteitscoach kijkt ook naar hoe je je mentaal en emotioneel kunt ontwikkelen en gebruikt methodes die zich richten op vitaliteit op alle vlakken.

Zoek dus een coach die daarin gespecialiseerd is. Dan weet je zeker dat alle aspecten van vitaliteit aan bod komen. En dat je alles uit het traject haalt.

Vind jouw ideale vitaliteitscoachBekijk alle vitaliteitscoaches

Vitaliteitscoach, leefstijlcoach of stress-coach: wat past bij jou?

Vitaliteitscoaching lijkt op leefstijlcoaching. Maar vitaliteitscoaching is breder. Een vitaliteitscoach kijkt niet alleen naar je fysieke gezondheid, maar ook naar hoe je je psychisch voelt.

Vitaliteitscoaching heeft ook een overlap met stresscoaching. Als je weet hoe je op een gezonde manier met stress kan omgaan, voel je je fysiek en emotioneel vaak ook vitaler. Komen je vitaliteitsprobleem vooral door stress? Dan kun je ook bij een stress-coach terecht.

Wij helpen je bij het vinden van een betrouwbare vitaliteitscoach

Vind je het moeilijk om een vitaliteitscoach te vinden die bij je past? Wij brengen je graag in contact met een van onze 600 professionele coaches. We werken alleen met coaches die een geaccrediteerde opleiding hebben afgerond of zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Beantwoord in twee minuten een paar vragen. Wij koppelen je dan gratis aan drie coaches die het best bij je passen.

Vind jouw ideale vitaliteitscoachBekijk alle vitaliteitscoaches

vitaliteitscoach
vitaliteitscoaching