Coachingsinstrumenten

Een coach kan tijdens een coachtraject verschillende coachingsinstrumenten of tools inzetten om je verder te helpen. DISC is hier een bekend voorbeeld van, maar welke coachingsinstrumenten bestaan er nog meer? En wat kunnen deze je opleveren? In het onderstaande overzicht leggen we per coachingsinstrument uit wat het inhoudt en hoe het werkt. Op Coachfinder vind je coaches die gebruik maken van verschillende tools. Klik door naar het coachingsinstrument dat jou aanspreekt of maak gebruik van ons slimme matchingssysteem om de coach te vinden die bij je past.

DISC

Deze test geeft een beeld van je gedrag op je werk en je manier van communiceren. Het kan je helpen om betere loopbaankeuzes te maken en te bepalen op welke terreinen jij je kunt ontwikkelen.

MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) vergroot je zelfinzicht en kan jou, en je team, helpen om optimaal samen te werken.

Management Drives

Management Drives is een test die in kleuren aangeeft wat jouw drijfveren en werkstijlen zijn. De uitslag kan je helpen bij het maken van keuzes of het aansturen van een team.

Belbin test

Volgens de Belbin test bestaan er negen verschillende teamrollen. Meer inzicht in jouw voorkeursrollen (en die van je collega’s) verbetert de samenwerking en leidt tot betere resultaten.

Big Five

De Big Five brengt jouw persoonlijkheid in kaart en toont wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Handig voor je verdere ontwikkeling, en voor werkgevers bij het beoordelen.

Dramadriehoek

Met de Dramadriehoek onderzoek je de manier waarop je met elkaar communiceert en welke negatieve rollen jullie daarbij hebben. Dan kun je die patronen doorbreken.

Cirkel van Invloed en Betrokkenheid

Vaak maken we ons druk over zaken waar we weinig of niets aan kunnen doen. De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid helpt om je te richten op datgene waarover je wél controle hebt.

Roos van Leary

Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die vooral lastig is en veel energie kost. Met de Roos van Leary in gedachten kun je dat lastige gedrag beïnvloeden.

Beroepskeuzetest

Weet jij niet goed welk beroep het best bij jou past? Een beroepentest, ook wel beroepskeuzetest, kan je helpen bij het vinden van passende beroepen en het maken van de juiste keuze.

Ademhalingsoefening

Heb jij vaak last van stress? Met je adem kun je daar iets aan doen. Met bepaalde ademhalingsoefeningen leer je je beter te ontspannen, stress te verminderen en breng je zowel je lichaam als geest tot rust.

Vitaliteitspiramide

De vitaliteitspiramide vertelt je wat de beste manieren zijn om je vitaliteit een welverdiend zetje te geven, zodat je weer met energie aan je dag begint.

Vitaliteitsschijf van vijf

De schijf van vijf bestaat niet alleen voor voedsel, om aan te geven hoe je je lijf gezond houdt, maar ook voor vitaliteit, om te zien hoe je een gezonde geest in dat gezonde lichaam krijgt.