Coach Den Bosch: zo vind je de best passende coach

 
Coach Den Bosch: zo vind je de best passende coach
1 juni 2022 -  6 minuten leestijd
Misschien weet je al even dat je graag met een coach zou willen praten, maar hik je aan tegen het zoeken naar een passende coach. Of heb je zonder veel succes geprobeerd zelf het internet af te speuren. Coachfinder helpt je bij het vinden van een coach in Den Bosch die aansluit bij jouw coachvraag, van burn-out, tot lifecoach tot loopbaan. Bij Coachfinder zijn meer dan 40 coaches uit Den Bosch aangesloten. Zo vind jij vandaag nog de coach voor jou.

Hoe werkt Coachfinder?

Om je te helpen een geschikte coach te vinden in de wirwar aan coaches, heeft Psychologie Magazine Coachfinder in het leven geroepen. De juiste coach vinden is niet eenvoudig en niemand wordt vrolijk van een ongelukkige match: je bent liever direct aan het juiste adres. Om je daarbij te helpen, vind je op de website van Coachfinder een matchingtool die jou op basis van een aantal vragen direct zes passende coaches aanbiedt. Zo heb je in no time een geschikte coach gevonden.

Gecertificeerde coach

Bij Coachfinder hechten we veel waarde aan kwaliteit. Alle coaches zijn gecertificeerd en hebben een relevante opleiding afgerond. Zo kunnen we jou garanderen dat je, of je nu op zoek bent naar een loopbaancoach, stress-coach of life coach, bij ons een coach vindt die jou écht verder kan helpen.

Dicht bij huis in Den Bosch of toch online

Iedereen heeft een andere voorkeur. Het kan prettig zijn iemand online te spreken: je hoeft er niet voor te reizen en je kunt vanuit je eigen vertrouwde omgeving met iemand praten over wat je dwarszit. Misschien zeg je wel: ik wil toch liever iemand in het echt zien en het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Dat kan natuurlijk ook!

Op Coachfinder kun je zowel coaches zoeken op postcode, waardoor je er direct een vindt in Den Bosch, of aangeven dat je liever online coaching wilt. Jij kiest wat voor jou de gewenste locatie is.

Vrijblijvend kennismaken: het eerste gesprek is gratis

Om de drempel te verlagen en omdat zelfs met de beste pogingen het niet altijd meteen klikt, is het eerste gesprek gratis. Zo kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om te zien of je op de goede plek zit. De praktijk leert dat de klik tussen coach en coachee bijdraagt aan hoe succesvol het coachingstraject is. Zeker niet onbelangrijk dus. Wanneer een coach je aanspreekt, plan je direct eenvoudig een gesprek in op Coachfinder. Mocht het helaas toch geen match zijn, dan vind je met hetzelfde gemak een andere coach die beter bij je past.

Coach Den Bosch: de beste match

Om deze beste match te garanderen, kun je op Coachfinder ervoor kiezen te filteren op onderwerp, methodiek, specialisatie en kenmerken van de coach. Misschien vind je het prettiger om met een vrouw in gesprek te gaan of spreekt juist een mannelijke coach jou aan.

Het is ook goed mogelijk dat je het liefst iemand hebt die veel expertise heeft op het gebied waar jouw hulpvraag over gaat. Of een coach bij wie je met uiteenlopende vraagstukken terecht kunt. Merk je dat je graag iets wil doen aan je assertiviteit, zelfvertrouwen of op zoek naar een nieuwe baan? Op Coachfinder vind je een coach die jou verder helpt met waar je tegen aanloopt.

Soorten coaching

Word je duizelig van alle mogelijkheden en wil je eerst nog even iets lezen over de verschillende soorten coachingstrajecten? Op de website van Coachfinder kun je lezen wat de verschillende soorten coaching inhouden, of het nu gaat om life coaching, management coaching, leiderschap coaching of burn out coaching. Ga er rustig voor zitten en lees meer over het uitgebreide aanbod aan coachingstrajecten bij Coachfinder.

Nog wat verder verdiepen?

Een voorstelling maken van iets dat je onbekend is, is niet eenvoudig. Mogelijk wil je een wat concreter beeld krijgen van hoe een coachtraject eruitziet. Het kan ook dat je je afvraagt wat voor tools een coach dan inzet, of dat je eens van een vriend of vriendin iets gehoord hebt over een manier die hen heeft geholpen. Of dat je juist meer wilt weten over de verschillende methodieken van coaches of over ervaringen van andere coachees. Op Coachfinder kun je alles lezen over coaching.

Kosten en vergoedingen

De prijzen die coaches hanteren voor een sessie of coachtraject lopen nogal uiteen. Denk daarom van tevoren goed na over wat voor jou haalbaar is. Tegelijkertijd is het ook zonde om een goede match te laten lopen omdat je schrikt van het prijskaartje.

Coaching aftrekbaar?

Het is goed om te weten dat coaching in sommige gevallen kan worden vergoed. Mogelijk kan een traject worden betaald door je werkgever of wordt het gedekt door je aanvullende verzekering. Onze coaches denken graag met je mee, en mocht je het liever van te voren al checken, vraag het dan aan je verzekeraar of gooi een balletje op bij je werkgever.

Het kan ook dat je in aanmerking komt voor een subsidie vanuit de overheid, zoals het STAP ontwikkeladvies of de SLIM subsidie.

Wat je kunt verwachten van een goede coach?

Coaching kun je zien als het afleggen van een weg van het punt waar je nu bent naar het punt waar je wilt komen. Het traject begint vaak met dat de coach jou beter wil leren kennen, wil weten wat jouw talenten en drijfveren zijn, welk gedrag je mogelijk wil veranderen, of waarin je opnieuw de balans wilt opmaken.

Met een gedreven instelling kun je samen met de coach tot een aanpak komen waar je tevreden mee bent. Met de juiste begeleiding helpt een coach jou om belangrijke veranderingen aan te gaan in je leven, of het nu om jouw persoonlijke ontwikkeling of professionele ontwikkeling gaat.

Passende coaches voor je werknemers?

Als onderneming kun je er ook voor kiezen om een samenwerking aan te gaan met Coachfinder. Iedere werkgever is welkom bij Coachfinder. Zowel wanneer je in Den Bosch gevestigd bent en het liefst coaches in de buurt hebt klaarstaan voor jouw werknemers, als wanneer je verspreid over het land werkt.

Ook kan het zijn dat je zelf als ondernemer of leidinggevende behoefte hebt aan coaching op het gebied van management of dat je ziet dat verschillende teams binnen het bedrijf behoefte hebben aan teamcoaching. Gun de professionals binnen jouw bedrijf de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen door een coachingstraject.

Alvast voorbereiden op de kennismaking?

Een eerste gesprek kan spannend zijn. Je wilt alles uit het oriëntatiegesprek halen, maar weet niet precies hoe je dat moet doen. Om je daarop voor te bereiden, kun je het gratis e-book Coachgesprek voorbereiden downloaden. Daarin vind je alles wat je nodig hebt om met rust en vertrouwen het eerste gesprek in te stappen. Nu je de stap hebt gemaakt, haal je toch liever zoveel mogelijk uit de gesprekken?

Investeren in je persoonlijke groei

Het kan lastig zijn om met volle overtuiging in jezelf te investeren. Misschien heb je belemmerende gedachten die je ervan weerhouden om een afspraak te maken. Veel mensen hebben de neiging te denken dat ze alles zelf moeten oplossen. Maar dat betekent niet dat ze het alléén moeten oplossen. Bij een coach ben jij nog steeds het ‘zelf aan het oplossen’, maar wel met de juiste tools en iemand die goede vragen aan je stelt die tot nieuwe inzichten leiden. Gun jezelf daarom een coach om de volgende stap te zetten.

Vind jouw ideale coachBekijk alle coaches

coach Den Bosch