StiR: Stichting Registratie

 
StiR: Stichting Registratie
21 november 2021 -  2 minuten leestijd
Iedereen kan zich coach noemen, maar een betrouwbare coach is geregistreerd bij een beroepsvereniging. Of bij de StiR: geen beroepsvereniging, maar wel een onafhankelijk keurmerk voor goed geschoolde coaches.

Wat is StiR?

Stichting Registratie, kortweg StiR, is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties en registers van professioneel begeleiders beheert. Onder deze professioneel begeleiders vallen bijvoorbeeld coaches, teamcoaches, organisatiecoaches en supervisoren. Zij kunnen zich na het volgen van een erkende opleiding of assessment laten registreren.

Met een registratie bij beroepsvereniging StiR kunnen coaches aantonen dat ze het vak op een kwalitatief hoog niveau uitoefenen en de toetsing hiervan door een onafhankelijke partij belangrijk vinden. StiR draagt bij aan de ontwikkeling en kunde van professioneel begeleiders.

Wat is het StiR register?

Het StiR register is een onafhankelijk register van professioneel begeleiders dat doorzoekbaar is voor cliënten en opdrachtgevers. Alle professioneel begeleiders in dit register voldoen aan de kwaliteitseisen van StiR. Je kunt een coach zoeken op basis van criteria als specialisatie, sector of plaats.

Waarom kiezen voor een coach die is aangesloten bij StiR?

Anders dan beroeps- en brancheverenigingen is het keurmerk onafhankelijk en dus niet gekoppeld aan het lidmaatschap van een vereniging. Het StiR-keurmerk is een bewijs van kwaliteit; hierdoor weet je dat je met een goed geschoolde professional te maken hebt.

De bij StiR geregistreerde professioneel begeleiders en scholingsaanbieders werken conform gedragscodes. In de gedragscode en klachtmanagement staat beschreven wat je als opdrachtgever of cliënt mag verwachten als je met een van de professioneel begeleiders gaat werken.

Aan welke eisen moet een coach voldoen om lid te worden?

Om in aanmerking te komen voor opname in het register moet een professioneel begeleider een StiR erkende opleiding hebben gevolgd en conform hun gedragscode werken. Ook moeten professioneel begeleiders hun kennis en vaardigheden op peil houden via bij- en nascholing.

Lees meer over de kwaliteitseisen in het Registratie Reglement.

Wat zijn de voordelen voor een coach?

Als geregistreerde bij StiR:

  • ben je opgenomen in het register en dus goed vindbaar voor opdrachtgevers;
  • is het voor opdrachtgevers duidelijk dat je een goed opgeleide professional bent;
  • mag je het keurmerk en logo voeren in al je communicatie-uitingen als zelfstandig begeleider;
  • kun je terugvallen op hun gedragscode en het klachtenreglement.

Een betrouwbare coach via Coachfinder

Wil je graag starten met een coachtraject en ben je op zoek naar een goede coach? Via Coachfinder vind je uitsluitend coaches die een gekwalificeerde beroepsopleiding hebben gevolgd of zijn aangesloten bij een betrouwbare beroepsvereniging. Vul de vragenlijst in en ontdek welke coach bij jou past.

STiR
Stichting Registratie
beroepsvereniging