Wat is de International Coach Federation (ICF)?

 
Wat is de International Coach Federation (ICF)?
19 november 2021 -  3 minuten leestijd
Iedereen kan zich coach noemen, maar een betrouwbare coach is geregistreerd bij een beroepsvereniging. Zoals de ICF, een internationale beroepsvereniging van en voor coaches.

Wat is de International Coach Federation?

De International Coaching Federation (ICF) is een internationale beroepsvereniging van en voor coaches. Al meer dan 25 jaar biedt de ICF professionele ontwikkeling, normen en diepgaande kennis van het coachingsvak. De ICF is de grootste wereldwijde non-profit coachingsorganisatie met meer dan 41.000 leden in 145 gebieden. Er is ook een afdeling (een ‘chapter’) van ICF gevestigd in Nederland. In het ICF Netherlands Chapter bouwen, ondersteunen en behouden ze de integriteit en de normen van het coachingberoep in Nederland. Er zijn wereldwijd 130 chapters in 70 landen.

Welke keurmerken heeft de ICF?

De International Coach Federation biedt drie niveaus van certificatie:

  1. Associate Certified Coach (60+ uur coach training en 100+ uur ervaring in coaching),
  2. Professional Certified Coach (125+ uur coach training en 500+ uur ervaring in coaching) en
  3. Master Certified Coach (200+ uur coach training en 2500+ uur ervaring in coaching).

Waarom kiezen voor een coach die is aangesloten bij de ICF?

Iedere ICF-gecertificeerde coach moet elke drie jaar zijn of haar certificering verlengen, door aan te tonen dat hij of zij het vak bijhoudt, bijvoorbeeld door supervisie en training in vaardigheden die bijdragen aan de professionele ontwikkeling. ICF-leden moeten zich ook aan een gedragscode houden.

Aan welke eisen moet een coach voldoen om lid te kunnen worden van de ICF?

Om lid te worden dient een coach te voldoen aan de voorwaarden voor certificatie. Om lid van een chapter te worden, moet een coach eerst lid worden van ICF Global. Er is geen aparte contributie voor het ICF Netherlands lidmaatschap.

Wat zijn de voordelen voor een coach om lid te worden van ICF?

  • Leden van de ICF maken onderdeel uit van ’s werelds grootste gemeenschap van professioneel opgeleide coaches. Naar de buitenwereld toe versterkt dat hun geloofwaardigheid als coach.
  • Coaches hebben toegang tot lokale en wereldwijde netwerkmogelijkheden, marketingeducatie en een verscheidenheid aan onderzoek en bronnen om hen te helpen hun coachingdoelen te bereiken.
  • Voortbouwen op vaardigheden is een integraal onderdeel van een coachingstraject. Door te kiezen voor een ICF-geaccrediteerde coachingsopleiding kunnen coaches erop vertrouwen dat ze een opleiding van hoge kwaliteit krijgen.
  • De ICF biedt geen training om coach te worden, maar biedt wel programma’s aan die coachtraining geven en professionele ontwikkeling bieden voor ervaren coaches.

Een betrouwbare coach via Coachfinder

Wil je graag starten met een coachtraject en ben je op zoek naar een goede coach? Via Coachfinder vind je uitsluitend coaches die een gekwalificeerde beroepsopleiding hebben gevolgd of zijn aangesloten bij een betrouwbare beroepsvereniging. Vul de vragenlijst in en ontdek welke coach bij jou past.

International Coach Federation
ICF
beroepsvereniging