Zo vind je jouw coach in Breda

 
Zo vind je jouw coach in Breda
14 juli 2022 -  5 minuten leestijd
Een passende coach vinden kan nog best een uitdaging zijn. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Mogelijk heb je ook het liefst een coach die een beetje dicht bij huis zit. We vertellen je graag hoe jij jouw coachingsmatch vindt in Breda, van personal coach of life coach tot business coach. Bij Coachfinder zijn meer dan 30 coaches uit Breda aangesloten.

De beste match in Breda

Uit onderzoek is gebleken dat een van de belangrijkste voorwaarden voor een coachingstraject de klik is tussen coach en coachee. Om te zorgen dat jij de coach vindt die bij je past, kun je onze slimme matchingtool gebruiken. Aan de hand van een aantal vragen geeft de tool je zes mogelijk coachmatches.

Zo dichtbij mogelijk of online coaching

Hoe graag je ook die perfecte match vindt, de kans dat je drie uur wilt reizen om precies die coach te spreken, is waarschijnlijk niet zo groot. In de matchingtool kun je ervoor kiezen meteen je postcode en afstand die je maximaal wilt reizen op te nemen. Liever even kijken welke coaches er allemaal in Breda zijn? Of ben je van plan om de sessies online te doen? Je kunt eenvoudig met verschillende filters je alvast even oriënteren op welke coaches er allemaal zijn.

Vragen die je kunt stellen

Afhankelijk van je vraag zal een specifieke soort coaching het best aansluiten. Misschien ben je al een tijd opgebrand en is burn-out coaching de beste keuze. Het kan ook dat je iets nodig hebt op het gebied van life coaching, management coaching of leiderschapscoaching. Ook als je op zoek bent naar een relatiecoach of loopbaancoach kun je via de matchingtool iemand vinden die aansluit bij jouw vraag.

Er zijn per slot van rekening vele vragen die je een coach kunt stellen. En misschien weet je nog niet helemaal wat er aan de hand is, en wil je dat juist samen met een coach onderzoeken.

Wil je weten met welke vragen andere mensen allemaal bij coaches komen? Hier lees je de 50 meest gestelde coachvragen.

Jouw wensen en behoeften

Nu je de stap hebt gezet om voor jouw welzijn en persoonlijke ontwikkeling te zorgen, is het ook in het zoeken van de meest passende coach belangrijk op te staan voor jouw wensen en behoeften. Nadenken over wat jij zoekt in een coach is geen overbodige luxe. Je vergroot daarmee ook de kans dat je bij de juiste coach terechtkomt. Ook geen man overboord als dat niet zo is. Een goede coach verwijst jou zeker door als je niet op je plek zit en beter gebaat bent bij een andere coach.

Het traject

Als je dan eindelijk de beste coach hebt gevonden voor jouw coachvraag, plan je het liefst zo snel mogelijk een eerste gesprek in. Het goede nieuws is dat het eerste gesprek naast geheel vrijblijvend, ook nog eens gratis is. Zo kun jij met een gerust hart gewoon even kijken of het klikt zonder meteen aan een heel traject vast te zitten. Het eerste gesprek is veelal vooral om even kennis te maken en elkaar te leren kennen. Natuurlijk zal je in dit gesprek ook alvast je coachvraag bespreken en mogelijk zelfs al een plan of aanpak ontwikkelen. Belangrijk voor een succesvol traject is dat jullie allebei weten wat de huidige situatie is en naar welke situatie je toe wilt. Afhankelijk van je coachvraag bepaal je samen met de coach hoeveel sessies er nodig zijn. Veel coaches bieden sessies tussen de 45 en 90 minuten. De meeste mensen hebben zo’n 4-8 sessies nodig.

Individuele coaching versus teamcoaching

Individuele trajecten, ofwel individuele coaching, is meestal de standaard. Maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan teamcoaching, bijvoorbeeld omdat de communicatie in jouw team op het werk niet goed verloopt. Ook voor teamcoaching zijn er coaches in Breda die jou graag verder helpen.

Coaches en coachees

Nu de opkomst van coaches groot is, in een tijd waarin we ons allemaal willen blijven ontwikkelen, ken je vast en zeker minimaal één persoon die een coach heeft bezocht. Mocht dat niet zo zijn of mocht je meer willen weten over wat een coach voor je kan betekenen, dan kan het fijn zijn om over de ervaringen van andere coachees te lezen of juist over wat coaches kunnen betekenen met hun adviezen en begeleiding.

Ervaringsverhalen

De meeste mensen vinden het fijn om eerst wat meer te horen voordat ze ergens aan beginnen. Ervaringen van anderen zijn een belangrijk onderdeel daarvan. Wil je weten wat anderen uit coaching hebben gehaald, wat de belangrijkste les was en wat er sinds het traject voor hen is veranderd? Hier lees je verscheidene ervaringsverhalen van coachees die jou voor zijn gegaan.

Adviezen

Het kan dat je nog geen goed beeld hebt bij wat een goede coach voor je kan betekenen, hoe ze jou kunnen helpen of wat hun werkwijzen en methoden zijn. Zien hoe een coach zou omgaan met een bepaalde vraag, kan je mogelijk zelfs al op ideeën brengen over wat voor type coach het meest geschikt is voor jouw vraag. Onder Adviezen lees je hoe coaches met bepaalde vraagstukken omgaan en wat ze adviseren.

Wat betaal je voor een coach in Breda?

Als je eenmaal de juiste coach gevonden hebt, ben je natuurlijk ook wel benieuwd wat je daarvoor betaalt. Coaches hanteren vrij uiteenlopende prijzen voor een sessie. De prijzen van sommige coaches beginnen al bij 50 euro per sessie, terwijl andere coaches al snel 400 euro per sessie vragen. Dat is niet alleen afhankelijk van het soort traject en vraagstuk, maar ook van de ervaring van de coach. Mocht je twijfelen, dan kun je altijd contact opnemen met de coach. Mogelijk denkt de coach dat je niet zoveel sessies nodig hebt of weet hij of zij direct welke vergoeding voor jou van toepassing is.

Vergoeding voor je coachtraject

Hoe graag je misschien ook naar een coach wilt en hoeveel je er ook voor over hebt, niet iedereen schudt het geld voor een traject zo uit zijn mouw. Niet getreurd: gelukkig zijn er verschillende manieren om coaching vergoed te krijgen.

  1. Coachingsbudget vanuit de CAO
  2. Financiële bijdragen vanuit Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen
  3. Werkgever
  4. Vanuit re-integratiedoeleinden
  5. SLIM/ STAP budget vanuit de overheid
  6. Leefstijlcoaching vanuit de zorgverzekering voor mensen met obesitas

Meer weten over de verschillende subsidiemogelijkheden? Hier lees je er m