NL leert door-regeling: gratis loopbaanadvies t.w.v. € 700,-

 
NL leert door-regeling: gratis loopbaanadvies t.w.v. € 700,-
12 oktober 2020 -  3 minuten leestijd
Per 1 december 2020 kon iedereen in Nederland weer gebruikmaken van de subsidieregeling 'NL leert door'. De 50.000 beschikbare trajecten zijn allemaal vergeven. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. Lees hier hoe de regeling werkt die in december van start ging.

De regeling is bedoeld voor iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt verandert en voor veel beroepen is de toekomst onzeker. Vraag je je weleens af hoe toekomstbestendig je baan is? Zou je meer voldoening uit je werk willen halen? Of ontdekken wat je écht wil? Het loopbaanadviestraject helpt je hierbij.

Wat is de ‘NL leert door’regeling? 

Het idee achter de ‘NL leert door’-regeling is om mensen inzicht te geven in hun kansen op de arbeidsmarkt. De overheid heeft hier subsidie voor vrijgemaakt, wat betekent dat zo’n 50.000 mensen gebruik kunnen maken van een gratis loopbaanadviestraject. De regeling kon vanaf 1 december 2020 officieel worden aangevraagd.  Op 2 december zijn alle 50.000 trajecten vergeven. Helaas kun je je niet meer aanmelden voor deze regeling. Wil je graag op de hoogte blijven als er nieuws is over een nieuwe subsidieregeling? Laat hier je e-mailadres achter

Voor wie is deze ‘NL leert door’-subsidie? 

De ‘NL leert door’subsidie is niet alleen beschikbaar voor wie door de coronacrisis zonder werk zit, maar voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd die daar behoefte aan heeft. Dus of je nou een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk. 

Hoe ziet zo’n ‘NL leert door’-traject eruit? 

Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan een ‘NL leert door’-ontwikkeltraject:

  1. Je doet eerst een intake en arbeidsmarktscan om te kijken waar je nu staat.   
  2. Het adviestraject moet uit meerdere adviesgesprekken bestaan van in totaal minimaal 4 uur.     
  3. Het traject moet worden begeleid door een onafhankelijke en professionele loopbaanadviseur.
  4. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en loopbaanmogelijkheden.

Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor aanvragers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de administratieve afhandeling ervan via de loopbaanadviseur.

Wat is de deadline voor aanmelding?

De coach kon per 1 december de aanvraag voor je doen. Indien de aanvraag is goedgekeurd, kun je een paar dagen later starten met het traject. In totaal is er budget voor 50.000 trajecten, deze waren binnen 24 uur allemaal vergeven. Op dit moment kun je je niet meer aanmelden.

 Hoe  gaat het in zijn werk? 

De aanvraag en afwikkeling van de subsidie verloopt via de loopbaanadviseur van je keuze.  Je hoeft de subsidie dus niet zelf aan te vragen. Om gebruik te kunnen maken van het gratis ontwikkeladvies van € 700,- moet je het volgende doen:

  1. Zoek een loopbaanadviseur die bij je past. Kijk hiervoor in ons overzicht van betrouwbare en gecertificeerde loopbaanadviseurs die deelnemen aan de regeling.
  2. Heb je jouw ideale loopbaanadviseur gevonden? Vraag dan direct een intake aan en geef aan dat je gebruik wilt maken van de NL leert door-regeling.
  3. De loopbaanadviseur neemt contact met je op en zal je verder informeren over de subsidieaanvraag. Vraag je loopbaanadviseur voor de zekerheid nog even of die aan alle eisen voldoet.

Vind jouw ideale loopbaanadviseur

‘Het kwam precies op het juiste moment’

Denise (32 jaar) communicatie-adviseur: Ik heb een paar maanden geleden m’n baan opgezegd omdat ik niet gelukkig werd van wat ik deed. Ik miste de inhoud en het contact met mensen, maar ik wist eigenlijk niet goed wat ik dan wilde gaan doen. Het NL leert door-traject werd me aangeraden door een vriendin, en kwam precies op het juiste moment. Samen met de loopbaancoach heb ik gekeken wat ik belangrijk vind in mijn werk en binnen welke functie ik mijn sterke punten het beste kan benutten. Het heeft me richting en focus gegeven. Ik kijk met veel nieuwe energie uit naar de toekomst.

NL leert door
loopbaanadvies
loopbaanadviseur