Moeiteloos je dromen leven, door gebruik te maken van je talenten. Doe de ODC-meting

 
Moeiteloos je dromen leven, door gebruik te maken van je talenten. Doe de ODC-meting
23 juni 2023 -  6 minuten leestijd
Leef jij je dromen? Heb jij een droom, maar geloof je niet echt dat jij die droom waar kunt maken? Dit komt waarschijnlijk omdat je in je leven van kind zijn naar volwassenheid vaak hebt gehoord: ‘dat kan je niet’, of ‘doe maar gewoon’, waardoor je onbewust je dromen en doelen, en daarmee de richting in je leven stukje bij beetje hebt losgelaten. Je bent gaan doen wat iedereen doet en normaal vindt. Je bent de verbinding met jezelf kwijtgeraakt.

Droom niet over je leven, maar leef je dromen
Leef jij je dromen? Heb jij een droom, maar geloof je niet echt dat jij die droom waar kunt maken? Dit komt waarschijnlijk omdat je in je leven van kind zijn naar volwassenheid vaak hebt gehoord: ‘dat kan je niet’, of ‘doe maar gewoon’, waardoor je onbewust je dromen en doelen, en daarmee de richting in je leven stukje bij beetje hebt losgelaten. Je bent gaan doen wat iedereen doet en normaal vindt. Je bent de verbinding met jezelf kwijtgeraakt.

In je dromen is alles mogelijk, lukt alles, heb je nooit spijt en ben je nooit bang. Maar zodra het gaat om het realiseren van je droom verandert dat. De paniek slaat toe, het zweet breekt je uit. Kan ik dit wel? Wil ik mijn leven wel veranderen? Het gaat toch eigenlijk best goed? En vervolgens blijft alles bij het oude.

Als je binnen je comfortzone blijft om te ontsnappen aan angst of confrontatie van pijn, of als je niet doet waar je blij van wordt en wat bij je past, word je nooit écht gelukkig en kun je niet jouw dromen leven. Weg bewegen van je natuurlijke talenten om in andermans denkbeeld te passen is vrijwel nooit een goed idee. Je houdt het simpelweg niet vol. Uiteindelijk zal jouw lichaam hier ook op reageren met mentale en fysieke klachten als gevolg.

Verlang jij ernaar om je dromen te leven, maar weet je niet hoe je uit je comfortzone moet stappen? Wil je weer in verbinding komen met jezelf, zodat je vanuit je hart de stap kan zetten richting jouw droomleven? Lees dan snel verder!

Je dromen leven, maakt gelukkig
Mensen die wél hun missie leven, herken je meteen.

 • Ze zijn gedreven, enthousiast en niet van hun voetstuk te brengen
 • Ze stralen licht, en weten precies waarmee ze bezig zijn
 • Ze gaan met de stroom van het leven mee en zwemmen er niet tegenin
 • Ze krijgen wat ze nodig hebben om hun droom te realiseren
 • Het lijkt zich allemaal vanzelfsprekend en moeiteloos te voltrekken, en dat is ook zo!

Ook jij kunt je leven weer naar je hand zetten en je dromen gaan leven.
Hoe? Door je persoonlijke missie te formuleren en deze als kompas te gebruiken.

Hoe weet je nu wat je persoonlijke missie is?
Bij het vinden van je missie en het bewandelen van jouw levenspad spelen je TALENTEN een belangrijke rol.

Een talent is het natuurlijk vermogen om iets goed te doen. Talenten zijn persoonlijk. Vanaf het moment dat je geboren bent ‘heb’ je deze talenten al. Om je talenten te kunnen benutten, is het belangrijk dat je je hiervan bewust bent.

Nu hoor ik je denken: Dat is leuk, maar hoe herken ik mijn talenten en innerlijke kracht? Dat is precies waar de ODC-meting je mee helpt.

Wat is een ODC-meting?
De ODC-meting is een snelle en diepgaande manier om inzicht te krijgen in gedrag dat van nature goed bij je past. Met een ODC-meting kun je je natuurlijke talenten en (nog) onbenutte talenten zeer scherp in beeld krijgen. Het is een unieke aanpak waarmee je je bewust wordt van je onbewuste talenten/drijfveren en daarbij behorende kerncompetenties en innerlijke kracht.

Ook brengt de ODC-meting in kaart waar je je in je ontwikkeling tot nu toe hebt aangepast aan wensen en eisen van de omgeving. Vaak zijn dit competenties die minder goed bij je passen, en gedrag dat je mogelijk veel energie kan kosten in de dagelijkse praktijk. Uiteindelijk kan dit zelfs tot een burn-out leiden.

De ODC-meting biedt:

 • Inzicht in je natuurlijke talenten
 • Inzicht in je ontwikkelbare talenten
 • Inzicht in aangeleerd en daarmee kwetsbaar gedrag
 • Inzicht in effectief gedrag en niet effectief gedrag in stress-situaties
 • De mogelijke redenen dat je vastloopt in je huidige situatie
 • Wat er nodig is om jouw gestelde doel te bereiken
 • De keuze voor een loopbaan die écht bij je past

Wat maakt de ODC-meting uniek:

 • Het maakt onderscheid tussen je natuurlijke talent en je aangeleerde gedrag, wat kan voelen als talent maar het niet is
 • Dit aangeleerde gedrag kost vaak veel energie en veroorzaakt onder druk stress, wat uiteindelijk tot een burn-out kan leiden
 • Zodra je je bewust bent van dit aangeleerde gedrag kun je dit ook loslaten, waardoor er ruimte en energie ontstaat om je talenten verder te benutten en te ontwikkelen.

Met de inzichten die de ODC-meting je geeft, heb je de sleutel in handen naar leven en werken met plezier en passie, zodat je je dromen kunt gaan leven!

ODC-Toepassingen:

 • De ODC-meting is zeer effectief voor individuele coaching om als persoon meer in je kracht te staan, zowel in je privéleven als op je werk. Met de ODC-meting help ik je om het allerbeste in jezelf naar boven te halen.
 • De ODC-meting is ook bijzonder waardevol voor team-samenstellingen. Met de inzichten die de ODC-meting geeft, begrijp je hoe je een team kunt laten excelleren door de juiste mensen samen te brengen. Je krijgt inzicht in de valkuilen van medewerkers, waardoor je hen maximaal in hun kracht kunt zetten en ook disfunctioneren kunt voorkomen. De ODC-meting helpt om het beste in je mensen naar boven te halen.

Hoe werkt een ODC-meting
De ODC-meting bestaat uit een eenvoudige online vragenlijst van ongeveer 15 minuten. Je kunt de meting doen op je computer, laptop of tablet. De ODC- meting is uniek in het meten van onbewuste voorkeuren door gebruik te maken van archetypische beelden.
Je ziet acht verschillende archetypische figuren. Je maakt steeds een keuze uit 2 van deze archetypische beelden. Sommige zullen je aanspreken en andere juist niet. Vervolgens kies je 10 competenties uit een lijst van 24 die het best bij je passen. Na afloop ontvang je een uitgebreide rapportage en er is een nabespreking waarin de resultaten worden toegelicht. De ODC-meting gaat veel verder dan de standaardtesten die uitsluitend bestaan uit (vaak lange) vragenlijsten.
Aan de basis van de ODC ligt het gedachtengoed van de analytische psychologie van Carl Gustav Jung. De meting is in de afgelopen 15 jaar ontwikkeld en is valide en betrouwbaar.

Meer weten over de ODC-meting?
Wil je meer weten over de ODC-meting of wil je de ODC-meting doen, neem dan contact op met Petra Hartog, eigenaar van Inbalanz-coaching (www.inbalanz-coaching.nl) en lid bij Coachfinder.

Wat maakt Inbalanz-coaching uniek
Het uitgangspunt bij mijn coaching is dat iedereen uniek is en al compleet als mens. Echte veranderingen komen van binnenuit. Ik werk intuïtief, in het moment en geloof in het holistisch gedachtengoed dat alles met elkaar in verbinding staat. Dit betekent dat ik op alle lagen werk, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Door te werken op je lichaamseigen energie kunnen we bij de diepere lagen komen, waar de echte oorzaak van de problemen zit. Laagje voor laagje pellen we af, waardoor je steeds meer in verbinding komt met jezelf. Je krijgt meer energie en gaat weer leven vanuit wie je in essentie bent.

Make your dreams come true
Zet nu de eerste stap en doe de ODC-meting, en gebruik de verkregen inzichten als kompas om je droomleven te realiseren!

Geschreven door Petra Hartog, Intuitief Coach / Life/Stress coach /HSP