Juliet over coaching bij studiekeuze: ‘Deze studie is op mijn lijf geschreven’

 
Juliet over coaching bij studiekeuze: ‘Deze studie is op mijn lijf geschreven’
24 juni 2020 -  2 minuten leestijd
Juliet Koster (20) voelde zich verdwaald nadat ze de verkeerde studie had gekozen. Met behulp van een keuzecoach ontdekte ze wat echt bij haar past.

‘Niet weten wat je wilt, wat je kunt en wat bij je past, dat doet iets met je. Toen ik erachter kwam dat de studie psychobiologie toch niets voor mij was, belandde ik in een persoonlijke crisis. Wie ben ik nu eigenlijk? En wat vind ik belangrijk? Ik voelde me verdwaald en alleen. Ik kon er wel met vrienden en familie over praten, maar zij hadden ook geen antwoorden. Dus lag ik ’s nachts in mijn eentje te malen. Heel naar.

Via mijn moeder, die een baan heeft in de HR, ben ik in contact gekomen met coach Lieneke. Tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik al dat het een goede match was. Ik kon mijn gevoelens makkelijk met haar delen. Ze luisterde goed en wist de juiste kritische vragen te stellen. Uit een talent-motivatieanalyse kwam naar voren dat ik veel energie haal uit andere mensen helpen. En dan kom je qua studie al snel uit bij de sociale sector.

‘Lieneke liet me inzien dat een universitaire studie psychologie misschien wel logisch leek met mijn vwo-diploma, maar dat een praktische hbo-opleiding veel beter bij me paste.’

Ook al moest ik daarvoor wel het kritische stemmetje in mezelf bedwingen dat zei dat ik per se naar de universiteit moest. We zijn uitgekomen bij de studie vaktherapie met de richting muziek. Ik had muziek maken altijd als een fijne hobby gezien: ik speel piano, gitaar, zing en schrijf eigen nummers. Dat er een studie bestond die zo op mijn lijf is geschreven, maakt me heel blij en ook opgelucht. Al mijn eigenschappen komen hierin samen. Ik ben er zo van overtuigd dat dit iets voor mij is, dat ik niet kan wachten om te beginnen.’

Bekijk het profiel van coach Lieneke Arts of bezoek de website van Lieneke: dekeuzecoach.nl

Gun jezelf een goede coach

Wil je ook in gesprek met een coach? Op Coachfinder.nl vind je meer dan 500 betrouwbare coaches die je kunnen helpen; bij concrete werkkwesties, worstelingen met levensvragen en alles daartussenin.

Vind jouw ideale coachBekijk alle coaches