Goede voornemens, zo houd je het vol

 
Goede voornemens, zo houd je het vol
23 december 2020 -  2 minuten leestijd
Heb jij goede voornemens voor 2022? Gezondere keuzes maken, vaker voor jezelf kiezen of een nieuwe stap in je carrière? Dit jaar maak je ze écht waar, met deze tips lukt het.

5 tips voor je goede voornemens

Life coach Léon Vastenburg is gespecialiseerd in bewuster leven en helpt coachees met het vervullen van hun dromen en doelen. Hij deelt zijn tips om goede voornemens om te zetten naar bestaande gewoontes.

 1. Koppel goede voornemens aan bestaande gewoontes
  Wil je bijvoorbeeld meer mediteren, zorg dan dat je dat altijd doet voordat je gaat tandenpoetsen. Eten, slapen, douchen en tandenpoetsen doe je elke dag. Zo is het makkelijker om jouw nieuwe gedrag dagelijks uit te voeren.
 2. Bedenk intenties in plaats van doelen
  Doelen liggen in de toekomst en het is makkelijk om die nog een tijd uit te stellen. Intenties plaats je vanuit het huidige moment en zijn zaken waarmee je direct aan de slag kan. Wat kun je nú al doen aan je goede voornemen?
 3. Wees mild voor jezelf
  Verandering heeft tijd nodig. Gemiddeld duurt het 6 weken voordat nieuw gedrag is geïntegreerd. Wees dus niet te streng voor jezelf als je in ‘oud gedrag’ vervalt. Vier eerder de momenten dat je nieuw gedrag hebt uitgevoerd. Beloon jezelf!
 4. Wees intrinsiek gemotiveerd
  Voel bij jezelf waarom je dit goede voornemen hebt. Wil je dit echt diep van binnen? Wat zijn je drijfveren? Als externe factoren een rol spelen is de kans op terugval vaak groter. Intrinsieke motivatie is de sterkste en meest duurzame vorm van motivatie. Je wil het, je kan het en je doet het.
 5. Doe het samen
  Deel je voornemen met anderen of doe het samen. Hierdoor voel je je vaak meer verantwoordelijk om het goede voornemen vol te houden. Anderen kunnen je ook steunen en houden er rekening mee. Je kunt een goede vriend of je partner vragen, maar met een coach behaal je je doelen nog sneller.

Een coach helpt

Een coach zorgt dat je je doelen sneller behaalt en is een mooie stok achter de deur om aan de slag te gaan. Op Coachfinder vind je een betrouwbare coach die bij je wensen past. Vul de korte vragenlijst in en krijg drie suggesties voor coaches die het beste bij je zoekvraag passen.

goede voornemens