De vraag

Hoe leer ik minder te twijfelen en hou ik meer energie over?

Ik vind het lastig om keuzes te maken. Ik blijf maar twijfelen over alles, dat deed ik vroeger al. Vooral de kleine, dagelijkse keuzes kosten me veel energie. Ik laat me snel beïnvloeden door anderen. Hoe zorg ik ervoor dat ik minder blijf twijfelen en meer energie overhoud voor andere dingen?

Het advies

Lieneke Arts
Expert

Lieneke Arts

Life- en loopbaancoach

Keuzemogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Al dat denken, piekeren, wikken en wegen vraagt veel van je denkvermogen. Het lijkt een luxe om zoveel keuzevrijheid te hebben, maar het brengt tegelijkertijd ook grote verantwoordelijkheden met zich mee. Want hoe kom je erachter wat de beste keuze is voor jóu? En hoe ga je om met de consequenties en verwachtingen van je omgeving?

Hoe beter je weet wie je bent, wat je behoeften en waarden zijn, hoe makkelijker het wordt om keuzes te maken die goed bij je passen. Wat doet ertoe in je leven? Wat is echt belangrijk voor jou op dit moment? Richt daar je aandacht op. Je persoonlijke kernwaarden zijn als een kompas. Ze geven je richting en betekenis bij elke beslissing die je neemt.

Ga naar het profiel van Lieneke

advies
keuzes
twijfelen

Deel dit artikel: