De vraag

Hoe kan ik mijn eigen keuzes maken en me minder laten leiden door anderen?

Ik wil mijn eigen keuzes maken en me niet meer laten leiden door anderen. De afgelopen maanden is veel gebeurd: ik ben ontslagen, ik heb mijn relatie beëindigd en ben verhuisd. Ik zoek een nieuwe invulling voor de ruimte die is ontstaan in mijn leven. Ik wil me niet meer laten leiden door wat op mijn pad komt, of door wat anderen vinden. Hoe pak ik dat aan?

Het advies

Lieneke Arts
Expert

Lieneke Arts

Life- en loopbaancoach

In een korte tijd is een hoop veranderd in je leven. Je hebt ruimte gemaakt voor nieuwe dingen. Maar heb je ook de tijd genomen om bij te komen en te wennen aan de nieuwe situatie? Kun je de ruimte die ontstaan is helemaal ervaren zonder meteen een invulling te hebben? Durf je even niet te weten wat er komen gaat?

Eigen keuzes maken brengt onzekerheid met zich mee. Je weet hoe het nu is, maar je weet nooit precies hoe het zal zijn als je nieuwe keuzes maakt. Onzekerheid voelt niet prettig en daarom willen we daar vaak het liefst zo snel mogelijk vanaf. Toch ontstaan de beste keuzes door de onzekerheid eerst helemaal toe te laten en te accepteren. Van daaruit dienen nieuwe mogelijkheden zich aan die je kunt onderzoeken. Sta jezelf dus eerst toe het nog even niet te weten en zet jezelf daarmee in de vrij.

Ga naar het profiel van coach Lieneke Arts

advies
eigen keuzes maken
keuzes

Deel dit artikel: