De vraag

Ik wil een andere baan en mijn relatie verbreken

Ik heb te veel werk op kantoor en mijn relatie loopt niet lekker. Het wordt me allemaal teveel en voel me vaak erg opgejaagd. Ik heb geen tijd meer voor mezelf en om te reflecteren. Daarom wil ik een knoop doorhakken. Ik ben aan het zoeken naar een andere baan en wil ik mijn relatie verbreken. Ik vraag me alleen af, is er nog een andere oplossing?

Het advies

Expert

Marc Harens

Coach & Running Therapeut

Voordat we kijken naar een andere baan, is het goed om eerst goed te kijken naar wat er aan de hand is. Is het echt zo dat zowel het werk als de relatie beëindigd moeten worden? Of kunnen zaken worden aangepast? Op het werk kun je afspraken maken. Daarnaast kun je kijken hoe goed je bent in plannen, prioriteren stellen, delegeren, “nee” zeggen en perfectionisme loslaten.

andere baan relatie verbreken quote

In de relatie geldt hetzelfde: zijn er afspraken te maken? Wat kun je zelf veranderen? Hoe is het als jullie een weekje samen weg zijn? Zit je misschien tegen een burn-out aan? Dan is het sowieso goed om daar eerst aan te werken en later pas beslissingen te nemen. Neem op dat moment zeker contact op met een professional. Als je weer beter in je vel zit, zien werk en relatie er anders uit.

Dit advies is afkomstig uit het e-book Druk druk druk over het verminderen van stress.

 

Ontstressen

Wil je de stress in je leven verminderen?

Iedereen ervaart weleens stress in het leven. Maar als je te lang onder hoge druk staat, wordt het ongezond. Langdurige stress maakt je meer vatbaar voor ziekten en zorgt ervoor dat kwaaltjes zich kunnen ontwikkelen tot forse gezondheidsklachten.

Het GRATIS e-book Druk druk druk, samengesteld door de redactie van Psychologie Magazine, helpt je om te ontstressen en stress weer de baas te worden. En dat is belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat wie rust neemt, mentaal en fysiek gezonder blijft en zelfs productiever en creatiever wordt.

 

 

Download het e-book

Deel dit artikel: