Coach Zwolle: zo vind je de best passende coach

 
Coach Zwolle: zo vind je de best passende coach
25 maart 2022 -  6 minuten leestijd
Zoek je een betrouwbare en professionele coach in Zwolle? Bij Coachfinder vind je meer dan 25 coaches in Zwolle. Of je nu op zoek bent naar een life coach, loopbaancoach of stress-coach, voor elke hulpvraag is er iemand beschikbaar. Lees snel verder en vind vandaag nog jouw coach.

Coaching Zwolle: hoe vind je de juiste coach?

Coachfinder is opgericht door Psychologie Magazine, dé autoriteit in Nederland op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders hulp kan gebruiken van professionals waaronder gespecialiseerde coaches. De juiste coach vinden, met name in jouw eigen woonplaats, is nog niet zo gemakkelijk.

Via Coachfinder kun je op een eenvoudige manier op zoek naar de meest geschikte coach in Zwolle. Dit kan op twee manieren:

  1. Met een slimme matchingstool, waarbij je aan de hand van een vragenlijst de zes best passende coaches gepresenteerd krijgt;
  2. Of via het coachoverzicht, waarbij je direct kunt zoeken via jouw eigen postcode in Zwolle.

Coach Zwolle: gebruik de matchingstool

Om een goede match te kunnen maken, vul je een vragenlijst in. Hierin word je onder andere gevraagd naar je doelstellingen, problematiek, maar ook naar persoonlijke voorkeuren. We willen namelijk niets liever dan dat jij een coach krijgt met wie je een persoonlijke klik ervaart, die gespecialiseerd is in hetgeen waar jij tegenaan loopt en een werkwijze hanteert die bij jouw behoefte past. Dit is immers essentieel voor een succesvol coachingstraject.

Het invullen duurt slechts twee minuten. Een slim algoritme stelt vervolgens de zes best passende coaches aan je voor. Aan het einde van de vragenlijst kan je je postcode invoeren en vind je direct de coach met een praktijk in Zwolle die je zoekt.

Coach Zwolle: direct zoeken op postcode

Wellicht weet je nog niet precies wat je zoekt en wil je de coaches eerst bekijken voordat je een keuze maakt. Bekijk dan alle coaches en zoek direct op postcode. Op deze manier kan je alle coaches in Zwolle goed bekijken en kiezen bij wie jij jouw coachvraag neerlegt.

Online coachtraject

Heb je gezocht naar een coach in Zwolle, maar heb je niet de juiste match gevonden? Kijk dan eens of online coaching wat voor je is. De voordelen hiervan zijn dat je het vanuit huis kunt doen in je eigen vertrouwde omgeving. Je hoeft er niet de deur voor uit en het is flexibeler dan wanneer je naar iemand toe moet voor een live sessie. Online coaching is tegenwoordig heel normaal en vele coaches passen deze mogelijkheid al toe.

Spreekt dit jou aan, dan kun je via de matchingstool eenvoudig kiezen voor online coaching of kun je in het coachoverzicht filteren op ‘online coach’. De begeleiding verloopt hetzelfde als via een live coachingssessie, alleen maak je gebruik van bijvoorbeeld Skype, Microsoft Teams of Zoom. Het enige wat je nodig hebt is een laptop met camera, zodat je direct contact hebt met je coach via het beeldscherm.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Uit onderzoek is gebleken dat een goede ‘klik’ tussen coach en coachee de allerbelangrijkste factor is voor een geslaagd coachtraject. Bij Coachfinder vinden we het belangrijk dat je zelf kunt ervaren met welke coach je die persoonlijke klik hebt. De eerste kennismaking is daarom altijd gratis. Behalve de klik, kun je in dit gesprek ook aftasten of de desbetreffende coach jou kan helpen bij je coachvraag en welke vervolgstappen er gezet gaan worden.

Klikt het niet? Dan kun je altijd opnieuw zoeken naar de meest geschikte match voor jou.

Goede coach Zwolle: met welke vragen kan je terecht bij een coach?

Je kan bij een coach terecht met alle soorten hulpvragen. Wellicht loop je vast in je loopbaan, zit je niet lekker in je relatie of loop je constant te piekeren over van wat alles en nog wat. Of zit je vast in bepaalde gedachten en patronen waar je maar niet uit lijkt te komen.

Misschien zit je in een burn-out of heb je vragen op het gebied van persoonlijke groei. Of wil je aan de hand van management coaching iets doen aan je persoonlijk leiderschap of communicatie.

Je weet dat je een coach nodig hebt, maar je hebt nog niet helemaal scherp op welk gebied? Coachfinder heeft de 50 meest gestelde vragen aan een coach voor jou op een rijtje gezet.

Type coaching

Er zijn vele soorten coaches en coachingstrajecten in Zwolle beschikbaar. Van loopbaancoaching tot life coaching. Soms weet je niet exact met welke vraag je bij welke coach terecht kan. Coachfinder heeft een zo compleet mogelijk overzicht proberen samen te stellen van alle soorten coaching.

Per coach kun je ook eenvoudig vinden om de coach gespecialiseerd is in voor jouw relevante onderwerpen, zoals zelfvertrouwen, zingeving of leren met lastige situaties omgaan. Het kan dat je je gedrag wil veranderen of juist je overtuigingen. Van te voren weten waar je graag aan wilt werken en wat jouw doelen zijn, kan je helpen bij de juiste coach terecht te komen.

Wat kost een coach?

Iedere coach hanteert zijn of haar eigen tarieven. Sommige vragen € 40,- per uur, anderen rekenen gerust € 400,- of meer. Vraag dus in een kennismakingsgesprek altijd naar de tarieven. Gemiddeld genomen kost een uur coaching tussen de € 80,- en € 120,- inclusief btw als je het zelf betaalt. De kosten van het totale coachtraject zijn afhankelijk van de hoeveelheid sessies die je nodig hebt. Dit gaat altijd in overleg tussen jou en de coach.

En wellicht hanteert de coach een speciaal tarief voor kleine beurzen of kunnen jullie met minder sessies toe.

Vergoeding coach Zwolle

In sommige gevallen kan coaching worden vergoed door de werkgever of via de zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden hiervoor.

Ga tevens het gesprek aan met jouw werkgever en jouw verzekeraar. Coachfinder heeft de mogelijkheden van vergoeding op een rijtje gezet. Lees hiervoor:

  • Tarief coaching: In dit artikel lees je de vele mogelijkheden van vergoeding.
  • Vergoeding door werkgever: In dit artikel lees je specifiek hoe je werkgever jouw coachingstraject kan betalen.
  • Subsidies: Bekijk alle subsidiemogelijkheden voor gratis loopbaanadvies of andere vormen van coaching.

Coach gevonden?

Heb je eenmaal jouw match gevonden en een kennismakingsgesprek ingepland, dan is het goed dat je jezelf voorbereidt. De kennismaking is bedoeld om te beslissen of de coach bij je past.

Zoals hierboven al is aangegeven is de ‘klik’ met je coach een belangrijk aspect voor een succesvol coachtraject. Het gaat er daarbij vooral om dat jij het gevoel hebt dat deze persoon je verder kan helpen met jouw hulp- en/ of ontwikkelvraag. En daarvoor is in de basis vertrouwen nodig. Download voordat je het kennismakingsgesprek ingaat het e-book Coachgesprek voorbereiden en je haalt alles uit je eerste gesprek.

coach zwolle