Marianne over coaching: ‘Ik solliciteerde eerst op de verkeerde”

353 woorden
2 minuten leestijd

Marianne Varekamp-van den Broek (44) is vrijwilligerscoördinator en had moeite met alle ballen in de lucht houden.

‘Ik ben hbo-geschoold, maar werkte onder mijn niveau op de personeelsafdeling van een zorgorganisatie. Als ik solliciteerde op hogere functies, werd ik afgewezen wegens te weinig ervaring. Enorm frustrerend.
Thuis had ik nog maar weinig energie over, maar ik moest van alles van mezelf: mijn man helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf, leuke dingen doen met de kinderen, actief zijn op school en op de voetbalclub. Ik voelde dat dat zo hoorde, wilde de buitenwereld laten zien dat ik alles onder controle had. Terwijl dat niet zo was.

“Doordat ik mezelf op de laatste plek zette, was er nooit tijd om bij mijn situatie stil te staan en te onderzoeken hoe het anders kon.”

Ik was ongetwijfeld blijven aanmodderen als ik niet op Facebook een oproep voorbij had zien komen van een oud-collega die coach was geworden. Samen hebben we gekeken naar wat ik zoek in een functie en welke waarden ik belangrijk vind.
Uit de testen die ik deed, bleek dat ik graag in een dynamische organisatie werk, binnen een klein team. Verder ben ik hulpvaardig en regel ik graag dingen voor mensen. De functies waarop ik eerder solliciteerde, bleek ik eigenlijk helemaal niet te ambiëren. Ik had weleens gedacht aan een baan bij een goedendoelenorganisatie, maar had daar nooit actief naar gezocht.
Tijdens mijn coachtraject kwam zo’n vacature op mijn pad: een schot in de roos. Ik werk nu bij stichting Roparun, waar ik met een klein team vijfhonderd vrijwilligers coördineer. En ik vind het fantastisch. Ik kan andere mensen helpen en dat geeft veel voldoening. “Kom maar op, jongens,” zeg ik nu thuis. “Wat gaan we doen?” Die energie is er weer.’

Gun jezelf een goede coach
Kun je ook wel de hulp van een coach gebruiken? Op Coachfinder.nl vind je meer dan 250 betrouwbare coaches die je kunnen helpen; bij concrete werkkwesties, worstelingen met levensvragen en alles daartussenin. Ontdek welke coach bij je past.