Coach Oscar Plomp: ‘Als coach leer ik mensen te luisteren naar zichzelf’

 
Coach Oscar Plomp: ‘Als coach leer ik mensen te luisteren naar zichzelf’
4 augustus 2021 -  2 minuten leestijd
Het succes van je coachtraject valt of staat met de ‘klik’ die je met je coach hebt. En dat is heel persoonlijk. Welke coach past bij jou? Elke week lichten we een coach uit. Deze week is dat loopbaancoach Oscar Plomp.

1. Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

Dreig je vast te lopen in je werk en carrière? En wil je hier graag een verandering in brengen? Of wil je graag werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Ik begeleid je om je belemmeringen te onderzoeken en los te laten.

Ga naar het profiel van coach Oscar Plomp

2. Wat is je methode? Hoe pak je het coachtraject aan?

Coachen is voor mij: mensen ondersteunen het antwoord in zichzelf te vinden. Als coach leer ik je te luisteren naar jezelf. Door de juiste vragen aan te stellen als coach, kan je je eigen ontwikkelproces activeren. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten. Dit proces kan voor de coachee best intensief zijn, omdat ik uitdaag om na te denken over jezelf en het pad dat je wilt lopen.

Ik gebruik eenvoudige en toegankelijke ervaringsoefeningen die direct effect hebben. Door het inzicht dat je krijgt tijdens de sessies, ontstaat ook overzicht en kun je jouw koers bepalen. Hiermee krijg je een nieuw uitzicht op je toekomst.

Om ervoor te zorgen dat je met je nieuwe inzichten stappen kunt zetten, krijg je huiswerk mee. Oefeningen en opdrachten gericht op het vergroten van je zelfinzicht. Door veel te oefenen versterk je namelijk de impact van de coachsessies. De tijd tussen de sessies kan variëren van één week tot drie weken, afhankelijk van je behoefte, het proces en jouw coachvraag.

3. Wat vind je belangrijk tijdens coaching?

Mijn missie is om mensen te raken in hun hart, zodat ze gepassioneerd en autonoom hun werk kunnen doen. Daarvoor is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is. Ik besteed hier veel aandacht aan.

In gesprek met Oscar Plomp

Interesse in een gratis kennismakingsgesprek met Oscar? Dat vraag je eenvoudig aan via zijn Coachfinder-profiel. Wil je meer inzicht in welke coach bij je past? Vul onze vragenlijst in en ontdek welke coaches matchen met jouw persoonlijke wensen.