Coach Haarlem: zo vind je de best passende coach

 
Coach Haarlem: zo vind je de best passende coach
14 juli 2022 -  4 minuten leestijd
Burn-out coaching, life coaching, management coaching of wandelcoaching: welke vorm van coaching je ook nodig hebt, het kan lastig zijn om de juiste coach te vinden in het grote aanbod van coaches. In dit artikel lees je niet alleen al wat meer over coaching, maar ook hoe je de coach in Haarlem vindt die bij je past.

Coaching Haarlem: hoe vind je de juiste coach?

Er zijn verschillende manieren om een coach te vinden die bij je past. Wil je er het liefst zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn en onze slimme matchingtool het werk voor je laten doen? De tool stelt je een aantal vragen en vindt aan de hand van je antwoorden direct zes coaches die bij je passen en jou verder kunnen helpen.

Ben je meer van het zelf uitzoeken? Dat kan natuurlijk ook. Naast dat je je helemaal kunt inlezen over de verschillende soorten coaching, methodieken en instrumenten, kun je ook aan de hand van filters zelf voorselecteren waar jouw coachmatch aan moet voldoen.

In Haarlem, of verder weg

In de tool kun je aangeven hoe dichtbij jouw coach moet wonen. Als je zelf in Haarlem woont, is de kans dat je een coach uit Groningen wilt erg klein. Er is natuurlijk wel altijd de mogelijkheid om voor online coaching te kiezen. Sommige coachees geven zelfs de voorkeur aan een coach die ze digitaal kunnen spreken. Dat betekent ook dat je een coach verder van huis kunt zoeken en meer keus hebt.

Hoe weet je wat voor soort coaching je nodig hebt?

Afhankelijk van je coachvraag kom je veelal bij een bepaald soort coaching uit. In sommige gevallen is het meteen duidelijk wat voor soort coaching past bij jouw vraag. Als het tijd wordt voor een verandering van baan of wanneer je een zakelijk vraagstuk hebt, ga je naar een loopbaancoach of businesscoach.

Het kan ook dat niet zozeer je vraag maar de vorm van coaching bepalend is voor jou. Zo zijn er coaches die wandelcoaching aanbieden. In plaats van dat de sessies binnen plaatsvinden, trek je samen met de coach naar buiten. Hier lees je meer over de verschillende soorten coaching.

Wat is de werkwijze van coaches?

De werkwijze van coaches is enorm gevarieerd. Aangezien ieder mens anders is, zijn er ook grote verschillen in wat voor iemand werkt. En dus ook welke coach bij je past. Sommige mensen zijn meer gebaat bij een pittigere coach die gebruikmaakt van confronterende vragen, terwijl iemand anders liever een wat meer voorzichtige coach kan gebruiken.

Denk na over wat jouw voorkeur heeft. Dan is de kans groter dat je sneller op je plek zit. En het is gelukkig niet helemaal zo zwart-wit: in gesprekken met een coach kun je altijd aangeven wat wel en wat minder goed voor jou werkt.

Wat doe je in een coachtraject?

Als je eenmaal een goede coach gevonden hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen. Hoewel een coachtraject per coachvraag en coach enorm verschilt, komen sommige aspecten in vrijwel alle vormen van individuele coaching terug.

De coachingsrelatie

Het is voor het traject in elk geval in de eerste plaats van belang dat de relatie met de coach goed zit en jij je vertrouwd voelt om alles te kunnen bespreken.

Samen onderzoeken

Elk traject begint met het uitdiepen van je vraag. Soms blijkt dat er een andere vraag onder je oorspronkelijke vraag schuilt. De meeste coaches zullen ook dieper ingaan op wie jij bent als persoon en tools inzetten die eraan bijdragen delen van jou te leren kennen die van belang zijn om met je vraagstuk aan de slag te gaan. De coach stelt veelal samen met jou een plan op met je persoonlijke doelen waarmee jullie mee aan de slag gaan door oplossingsgericht te werken.

Goede voorbereiding is het halve werk

Voor het eerst naar een coach gaan kan best spannend zijn. Ook als je inmiddels beter weet wat je kan verwachten. Met het e-book Coachgesprek voorbereiden ga je helemaal voorbereid naar je eerste gesprek.

De kosten van een coachingstraject

De prijzen die coaches hanteren, verschillen zowel per soort coaching als per coach. Sommige coaches vragen 50 euro per sessie, terwijl andere coaches eerder rond de 400 euro vragen. Goed om te weten is dat veel coaches een prijs per sessie hanteren. Die sessies zijn niet standaard 45 minuten, maar kunnen ook anderhalf uur zijn.

Wordt coaching vergoed?

Coaching wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. In sommige gevallen wordt coaching wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bel je zorgverzekeraar om erachter te komen of jij verzekerd bent voor een coachingstraject. Wordt coaching niet door jouw verzekering gedekt? Er zijn andere manieren om coaching vergoed te krijgen. Lees hier of jij op een andere manier je kosten kunt laten dekken.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met een coach in Haarlem

Om jou de kans te geven in alle rust te kijken of je match zelf ook ervaart en met een coach verder wilt, kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Hier ga je meteen naar de matchingtool en plan je gemakkelijk een gesprek in met jouw match.