Iedereen een eigen coach

Je wilt zelfverzekerd in het leven staan. Je wilt je eigen koers uitstippelen. Je wilt steun of je zoekt een sparringpartner. Kan allemaal. Iedereen heeft zo een eigen reden voor een coach. Vind de ideale coach, die bij jou past. Vandaag nog.
Bekijk alle artikelen
Welke verschillende soorten coaching bestaan er?
Hoe hebben anderen hun coachtraject ervaren?

Coachfinder is hét coachingsplatform van Nederland

Coachfinder is een initiatief van Psychologie Magazine, dé autoriteit in Nederland op het gebied van persoonlijke groei.

Wij geloven dat coaching een belangrijke stap is in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt jou in de zoektocht naar je ideale coach. Met meer dan 800 gekwalificeerde coaches zijn wij het meest complete coachplatform van Nederland! Vind jouw coach vandaag nog, op Coachfinder.

Wat een handige site! Ik heb via de vragenlijst een goede coach gevonden bij mij in de buurt. Had een leuke klik met haar en ze heeft me nu al enorm geholpen!
- Tessa
Betrouwbaar platform met gecertificeerde coaches, voor iedereen die zichzelf blijvend wil ontwikkelen.
- Ton
Icons/32x32/Checkmark Created with Sketch.

De beste coaches

Meer dan 800 gekwalificeerde coaches, geselecteerd door de Coachfinder experts
Stroke-7 Created with Sketch.

Je ideale match vinden

Met ons slimme matchingssysteem vind je binnen 2 minuten een coach die bij je past
568E96C9-DA5E-48D5-B92B-CFC0B87CAED7 Created with sketchtool.

Gratis intakegesprek

Maak eenvoudig een afspraak met je ideale coach en krijg een gratis intake

Veelgestelde vragen

Waarom heeft Psychologie Magazine Coachfinder opgericht?

Psychologie Magazine wil mensen verder helpen, ze ondersteunen bij gedragsverandering en bij hun levenskeuzes. Coaching is een vorm van professionele begeleiding die hier goed bij aansluit. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. En wat mag je eigenlijk verwachten van een coach? Om je beter te informeren en je te helpen in de zoektocht naar de juiste coach hebben we Coachfinder opgericht. 

Je vult een vragenlijst in op Coachfinder.nl. Hierin wordt onder andere gevraagd naar je doelstellingen, problematiek, maar ook naar persoonlijke voorkeuren. We weten immers uit onderzoek dat de persoonlijke ‘klik’ essentieel is voor een succesvol coachingstraject. Een slim algoritme stelt vervolgens de drie best passende coaches aan je voor.

Nee, het matchingsysteem is gratis voor wie een coach zoekt. Ook heb je recht op een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij de coach van je keuze. Ga je gebruikmaken van coaching, dan betaal je de coach voor zijn dienstverlening. Coachfinder is niet gratis voor coaches, zij betalen een abonnement voor hun profiel op Coachfinder.nl.

Met Coachfinder matchen we consumenten aan een coach die bij ze past. Om kwaliteit te kunnen bieden, stellen we een aantal standaardeisen aan onze coaches. Het belangrijkste: ze moeten een opleiding hebben gevolgd die geaccrediteerd is door een van de organisaties die de kwaliteit van coachingopleidingen in Nederland beoordelen. Dat zijn onder andere de NOBCO (beroepsvereniging voor coaches), NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals), LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) en het CMI (ook speciaal gericht op loopbaanprofessionals). Ook kijken we naar accreditaties van de grootste internationale coachorganisatie ICF (International Coach Federation). Daarbij vragen we van alle coaches dat hun werkwijze aansluit bij de uitgangspunten van Psychologie Magazine: gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en evidence based methodieken. Cliënten die via Coachfinder komen, krijgen een kosteloos kennismakingsgesprek. Alle aangesloten coaches onderschrijven bovendien onze gedragscode.  Ondanks onze inspanningen om professionele coaches aan te trekken, zijn wij niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de individuele coaches. Voor schade die eventueel zou ontstaan door gebruikmaking van een coach zijn wij niet aansprakelijk.

Counseling en coaching worden soms vergoed door de werkgever of zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hiernaar bij de coach van je keuze en je werkgever of zorgverzekeraar.

Coaching en therapie hebben allebei gedragsverandering tot doel. Maar de uitgangspunten zijn verschillend. Een coach helpt bij het verbeteren van bepaalde levenssituaties: meer balans, persoonlijke ontwikkeling of beter omgaan met stress. De insteek is oplossingsgericht, activerend en gericht op de toekomst. Een psycholoog helpt bij psychische problemen en bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Hier ligt vaak meer nadruk op inzicht in dieperliggende patronen vanuit het verleden van de cliënt. Een therapeutisch traject bij een psycholoog duurt doorgaans ook langer dan een coachingtraject. Bij matige tot ernstige problematiek (zoals verslaving, belemmerende angstklachten of depressie) raden we aan om psychologische hulp te zoeken. Een goede coach zal in zo’n geval ook doorverwijzen naar huisarts of psycholoog. NB Coachees blijven te allen tijde verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid en keuzes die op dit gebied worden gemaakt; Coachfinder en/of de aangesloten coaches zijn niet aansprakelijk voor schade in dit kader.

Zie je door de coaches het bos niet meer? Wij leggen je uit wat al die verschillende soorten coaches precies doen. Soms is er nog geen overeenstemming over wat precies wordt bedoeld met een bepaalde coachterm. In dat geval hebben we de meest gebruikte definitie gekozen. Zo spreken coaches en coachzoekers - in ieder geval op deze site - dezelfde taal.

In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het vinden van jouw ideale coach.

Heb je een vraag of opmerking? Stuur je mail naar coachfinder@psychologiemagazine.nl. 

Zet vandaag de eerste stap!

Coachfinder coaches zijn o.a. aangesloten bij

#
#
#
#
#
#